Zamieszczone przez leonn
Octavia 1U Xenon, jakie żarówki do świateł drogowych?
Zwiń
X
-
Octavia 1U Xenon, jakie żarówki do świateł drogowych?
Ostatnio zacząłem bawić się w regenerację lamp przednich i powiem, że uzyskany efekt jest zadowalający (płukanie, polerowanie + regeneracja odbłyśników xenonowych). Teraz pomyślałem o tym żeby jakoś usprawnić światła drogowe. Otóż xenony świecą bardzo ładnym światłem o kolorze zbliżonym do białego, jednak światła drogowe są żółte. Czy tak musi być, czy można wstawić jakieś inne żarówki żeby barwa światła była chociaż zbliżona do tej ze świateł drogowych? Oczywiście nie chcę żadnego kombinowania, utraty homologacji, zmieniania napięcia, przełączników, czy czcegoś w tym stylu.Laurin & Klement
-
-
Możesz napisać o samym procesie polerowania co nieco?
Ja ostatnio kupiłem filc, założyłem na wiertarkę dałem pastę polerską i tak sobie delikatnie z dużą ilością wody polerowałem z 30 minut żeby kloszy lamp nie spalić. Mowa oczywiście o lampach po O1 fl. Efekt był bez szału. Klosz w dotyku się lekko wygładził, ale jak był matowy, tak dalej jest. Obawiam się że to jest od środka już wypalony od panującej wewnątrz temperatury, ewentualnie ja coś źle zrobiłem.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Pixon, ja polerowalem w swojej O1 i niewiele to poglo a wrecz zaszkodzilo, poniewaz jedna lampe przypalilem ale jest juz wymieniona na nowa uzywana i powiem, ze wyglada jak nowa i swieci o wiele lepiej od starej.
ari38, standardowa moc to 55-60w nie polecam mocniejszych typu 70-100w poniewaz mozesz sobie przypalic odblysniki w lampachpekool
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonMożesz napisać o samym procesie polerowania co nieco?
Ja ostatnio kupiłem filc, założyłem na wiertarkę dałem pastę polerską i tak sobie delikatnie z dużą ilością wody polerowałem z 30 minut żeby kloszy lamp nie spalić. Mowa oczywiście o lampach po O1 fl. Efekt był bez szału. Klosz w dotyku się lekko wygładził, ale jak był matowy, tak dalej jest. Obawiam się że to jest od środka już wypalony od panującej wewnątrz temperatury, ewentualnie ja coś źle zrobiłem.
@Pixon, Dzięki, właśnie nie miałem pojęcia jaka jest standardowa. Zdecyduje się na OSRAMa Night breaker plus H1.Laurin & Klement
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pekoolhttp://allegro.pl/d2s-xenarc-osram-66240-original-i3976001754.html
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez ari38OSRAM Cool Blue HyperLaurin & Klement
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ari38A skąd wiadomo czy mają, czy nie? Na różnych aukcjach i w sklepach piszą jakieś takie podchwytliwe zwroty typu: "homologacja E", "homologacja OSRAM" itd.
Nawet jabky miały homologację to i tak świecą dużo gorzej od zwykłych, i ja już ich nie kupię.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez ari38A skąd wiadomo czy mają, czy nie? Na różnych aukcjach i w sklepach piszą jakieś takie podchwytliwe zwroty typu: "homologacja E", "homologacja OSRAM" itd.
Nawet jabky miały homologację to i tak świecą dużo gorzej od zwykłych, i ja już ich nie kupię.Laurin & Klement
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ari38Skąd w takim razie mieć pewność za jakie żarówki mnie misiaki nie zczyszczą?
Dyskusję w temacie zacząłem , bo zobaczyłem twój wpis, ...ale chyba już nieaktualny. :idea:
Zamieszczone przez ari38Oczywiście nie chcę żadnego kombinowania, utraty homologacji, zmieniania napięcia, przełączników, czy czcegoś w tym stylu.
Komentarz
-
Komentarz